Hierboven de Mekong. 's Avonds eet ik fish-amok met een zeer goede Australische chablis, wat een feest! De amok is een bakje gefileerde zoetwatervis met kruiden, groenten en veel sereh. Als side-dish (zie hieronder) in veel knoflook gewokte groente, een traditioneel Vietnamees-Cambodjaans gerecht. Het doet denken aan een kruising tussen groene asperges, boontjes en selderij en groeit in waterakkers, net als rijst. Het wordt zo vers mogelijk in kleine hoeveelheden afgesneden en direct klaargemaakt. Erg lekker.
Reageren is niet langer mogelijk.
|
BeeldBlog (sinds 2013)Wanneer ik onderweg ben, probeer ik regelmatig bijdragen te plaatsen in dit BeeldBlog, als het enigszins kan dagelijks. Garanties dat dat lukt zijn er niet, want ik ben van vóór het blogtijdperk... 😉. Categorieën
Alles
Archief
Augustus 2016
|
- HOME
- PLANNEN VOOR 2017
- PLANNEN VOOR 2018
- BEELDBLOG
- OVERZICHTSKAARTEN 2013
- OVERZICHTSKAARTEN 2015
-
REIZEN VÓÓR 2015
- 2014: Marokko
- 2008: Australië >
- 2000: Nova Scotia >
- 1998: Mongolië - China >
- 1996: Mexico >
- 1992: Verenigde Staten >
- 1991: NL - Polen >
- 1990: Canada - VS >
- 1987: Verenigde Staten >
- 1982: Tunesië - Algerije >
- 1980: Egypte >
- 1971: Kenya - Tanzania >
- 1967: NL - Spanje >
- 1966: NL - Zwitserland >
- 1965: NL - Frankrijk >
- VOORBEREIDING
- LINKS
- OVER MEZELF
- CONTACT
- ENGLISH
- COLOFON